Yalnızca İstanbul içi mi hizmet veriyorsunuz?
Hayır, ihtiyaç duyulan her lokasyondayız.
Klima sağlığa zararlı mı?
Yanlış kullanılmadığı ve düzenli bakım yapıldığı taktirde değildir. Klimaların sağlık açısından büyük faydaları olduğu bilimsel otoriteler tarafından da açıklanmaktadır. Özellikle yaşlılara, kalp şeker ve astım rahatsızlığı olanlara klima kullanmaları tavsiye edilmektedir. Yaşanılan ortamlarda 23°C sıcaklık ve %50 bağıl nem sağlık açısından ideal koşullardır. Bu değerleri sağlayan en iyi cihazlar ise klimalardır. Nemin %40 ile %60 civarında tutulduğu klimalı ortamlarda pek çok mikroskobik organizma oluşamadığından alerjik yapılı kişiler için çok faydalıdır. Ayrıca klimanın filtrasyon özelliği ile de toz ve polenler havadan ayrıştırılarak daha sağlıklı ortamlar elde edilmektedir.
Klima alırken nelere dikkat etmeliyim?
Yalnızca “bir klimam olsun” düşüncesiyle hareket etmemelisiniz. Kalitesi kanıtlanmış, uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğiniz, tasarruflu, sessiz, mukavemeti ve performansı yüksek olan klimaları tercih etmelisiniz. Klimanızı size sunan firmanın, müşterisini bilgilendiren, servis hizmetini sorunsuz gerçekleştirebilen sahasında uzman bir firma olmasına dikkat etmelisiniz.
Kışın klima ile ısınabilir miyim?
Dış ortam sıcaklığı +5°C ve üzerinde olduğu zamanlarda klimanız ile hem ekonomik hem de sağlıklı bir şekilde ısınırsınız. Dış ortam sıcaklığı +5°C nin altında olduğu zamanlarda ise klimanız size yeterli ısı sağlamayacaktır.
İnşaat Tadilat işlerinde hangi aşamalar vardır?
Öncelikle tadilatı yapacak firma, daha önce yaptığı işler değerlendirilerek belirlenmelidir. Tadilat isteklerinizi söyledikten sonra seçtiğiniz firmanın bünyesinde çalışan mimarlar tarafından tadilatın bitmiş halinin görüntülerini görürsünüz. Değiştirmek istediğiniz bir şey varsa uygulanır, mimarların hazırladığı projeye göre fiyatlandırma yapılır, mal sahibiyle tadilat süresi konuşulur, konuşulan her madde sözleşmeye aktarılır, sözleşme imzalandıktan sonra tadilatınız başlar.
Havuzunuzun kimyasal dengesini nasıl sağlarsınız?
Havuzun kimyasal dengesinden bahsederken, suyun daha ne kadar kimyasalı karşılayabileceği esas alınır. Su dengeye ulaştığında ise ne daha fazla ne de daha az kimyasala ihtiyaç duyulur. Bu noktada kimya bilginiz sizin için kurtarıcı olsa da suyun kimyasal dengesini tutturmak için bilim insanı olmanıza gerek yok. Sadece bilmeniz gereken neyin test edilmesi gerektiği ve dengeyi tutturmak için gereken seviyeler.
Dört ana test kiti pH, klor, alkalinite ve kalsiyum sertliği olarak ayrılabilir.
Bunların dördünün de ölçümünün sonunda görmek isteyeceğiniz seviyeler şöyle olmalı:
Klor: 1.0 – 3.0 ppm
pH: 7.4 – 7.6
Alkalinite: 80 – 100 ppm
Kalsiyum sertliği: 200 – 400 ppm
Havuzunuzun dengesinin sağlanmasında bu bilgiler yardımcı olsa da her zaman destek alınması gerekli olacaktır.